brandguide - KÁRTYA

Segítség a használathoz

A kártyát érdemes egyedül használni, akár tervezőnek, akár tanácsadónak, akár vállalkozónak. Ebben az esetben viszont kimarad a több szempont, eszemecsere lehetősége.
Hasznos, ha többen végzik a feladatot akár párhuzamosan több paklival. Az így kialakított végső kártyák további diskurzusra adnak lehetőséget.

Lépésről lépésre.

1.

Kik végezzék a gyakorlatot?
Végezheted egyedül, vagy csoportosan a Megbízóddal. Hatékonyabb, ha többen több paklival csináljátok, akár párhuzamosan. Gyűjtsd össze azokat az embereket, akik a vizsgált brandhez a legközelebb állnak.

2.

Most, vagy a jövő?
Megvizsgálhatjátok a brandet a jelen állapot szerint vagy az óhajtott cél szerint is, fontos, hogy konzekvensek legyetek: vagy az egyik vagy a másik szerint csoportosítsátok a kártyákat!

3.

Szortírozz!
Csoportosítsátok a kártyákat a négy témakör szerint, négy pakliba! Vitassátok meg mindegyiket egyesével, hogy melyik kártya, melyik pakliba kerüljön!

1. IGEN ez a brand
Ebbe a pakliba azokat a mellékneveket tartalmazó kártyákat tegyétek, amelyek igazán jól jellemzik a brandet. Először gyűjtsétek össze az összes ide tartózó kártyát, majd szelektáljatok!

2. NEM ez nem a brand
Ebben a pakliban lévő kártyák tartalmazzák azokat a mellékneveket, amelyek nem jellemzőek a brandre. Először gyűjtsétek össze az összes ide tartózó kártyát, majd szelektáljatok!

3. IS-IS
Ide kerüljenek azok a kártyák, amelyeknél mindkét oldal jellemző a brandre. Akkor dolgoztatok jól, ha ez a pakli csak néhány kártyát tartalmaz.

4. SEM egyik oldal sem
Ide kerüljenek azok a kártyák, amelyeknél egyik oldal sem jellemző a brandre. Akkor dolgoztatok jól, ha már első körben ez a pakli tartalmazza a legtöbb kártyát.

4.

Szűkíts!
Ha minden kártyát kiosztottatok, szűkítsétek az egyes csoportokat maximum 6 darab kártyára.

5.

Top 3
Akkor a leghasznosabb a gyakorlat, ha akár 3 fő melléknévre le tudjátok szűkíteni kártyák számát. Ha többen csináltátok, érdemes eszmecserét folytatni a végleges eredményről.
Ezek leszenk a brand személyiségének alapjai.

Everything starts from a dot

Gyakori kérdések

Nincs még paklid?

Rendeld meg most!

Workshopokhoz

Minden esetben belföldön ingyenes GLS csomagszállítással.
webshippy logosimple pay logo